Producatorul de baterii si acumulatori Rombat a deschis o noua fabrica la Bistrita pentru productia de baterii pentru masini cu sistemul start-stop. Rombat a creat 108 noi locuri de munca.

Noua capacitate de productie poate livra anual 700.000 de baterii cu tehnologiile EFB si AGM.

Investitia se ridica la 83,4 milioane lei, din care 32,8 mil. lei cu finantare guvernamentala nerambursabila.

Hala de productie are o suprafata totala de aproximativ 5.000 de metri patrati impartiti in 3 ateliere de productie (fabricare placi, asamblare si formare baterii) si o zona de depozitare baterii. Valoarea utilajelor se ridica la 15,4 milioane euro.

Compania Rombat a fost infiintata in anul 1980. In cei peste 30 de ani de activitate, producatorul roman de baterii si acumulatori a livrat peste 23,213 milioane baterii pentru o gama larga de vehicule, masini si utilaje, echipand autoturisme, autocare, camioane, masini si utilaje agricole, yahturi.

Pe piata externa, Rombat isi vinde peste 60% din productie in tari precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Marea Britanie s.a., in Franta detinand cea mai mare cota de piata, de peste 10%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri