Daimler a refuzat sa comenteze informatiile, scrie Handelsblatt, preluat de portalul german N-TV. Consiliul de Supraveghere al companiei va aproba miercuri proiectul, noteaza Handelsblatt, scrie Mediafax.

Daimler nu va transfera in Romania activitatea altor facilitati de productie ale grupului, urmand sa acopere prin noile capacitati un necesar suplimentar de componente auto, afirma sursele publicatiei germane.

Daimler produce componente auto la Cugir din 2001, prin compania mixta Star Transmission, la care detine o participatie de 78%. Star Transmission produce roti dintate, arbori, cutii de viteze si casete de directie.

Premierul Victor Ponta a anuntat la finele lunii martie ca a aprobat un memorandum de intelegere cu "una dintre cele mai mari si mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrica in Romania", fara a preciza insa numele investitorului.

Citeste si:

El a precizat ca investitia va fi anuntata imediat ce board-ul companiei va aproba ultima decizie in acest sens.

In urma cu cinci ani, Guvernul s-a aflat in discutii cu grupul german Daimler, care hotarase sa construiasca o noua fabrica pentru productia de automobile Mercedes Benz in Europa de Est. In final, Daimler a decis insa sa deschida fabrica in Ungaria, la Kecskemét, oras situat la circa 80 de kilometri de Budapesta, cu o investitie de 800 milioane euro si 2.500 locuri de munca asigurate.

Star Transmission Cugir a fost infiintata in 2001 in urma unei asocieri dintre Daimler AG, care detine 78% din actiuni, si Compania Nationala ROMARM, care detine restul de 22%.