Ofertele privind candidaturile pentru etapa de precalificare in vederea atribuirii contractului de concesiune privind proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea drumului expres/autostrazii Craiova - Pitesti au fost deschise miercuri, la sediul CNADNR, scrie Mediafax.

Consortiul romanesc este format din companiile Spedition UMB sii Tehnostrade, detinute de Umbrarescu, si Vectra Service, controlata de omul de afaceri Marcel Butuza.

Asocierile straine care au depus ofertele sunt Obrascon Huarte Lain - OHL ZS, din Spania, China Communications Construction Company - Dogus Insaat Ve Ticaret (Turcia) - Egis Projects (Franta), Strabag (Austria) - Vinci (Franta) - Aktor (Grecia) si Impregilo - Salini, din Italia.

Citeste si:

"Lungimea ce va fi construita este de 121 km, iar viteza de proiectare este de 100 km/h pentru portiunea de drum expres si 130 km/h pentru cea de autostrada", se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca a primit de la ministrul Dan Sova lista cu cei inscrisi in competitia pentru realizarea autostrazii Pitesti-Craiova, el aratand ca de executarea acesteia sunt interesate cinci consortii.

CNADNR a anuntat in luna martie ca vrea sa contracteze prin concesiune constructia si operarea tronsonului Craiova - Pitesti, proiect estimat la 9 miliarde de lei, cu TVA (2 miliarde de euro), care va fi realizat ca drum expres sau autostrada, miercuri, 8 mai, fiind termenul limita pentru depunerea candidaturilor.