Ministerul Transporturilor a publicat in consultare publica un proiect de hotarare a Guvernului pentru a expropria imobilele de pe coridorul Drumului Expres Craiova-Pitesti, dupa ce au fost semnate, la inceputul lunii decembrie 2018, contractele pentru proiectarea si executia a trei loturi din proiectul cunoscut ca Autostrada Ford.

In actul normativ se propune aprobarea amplasamentului care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica "Drum Expres Craiova – Pitesti si legaturile la drumurile existente", Tronsonul 2, aflate pe raza localitatilor Birza, Piatra Olt, Slatioara si Valea Mare, din judetul Olt si aprobarea declansarii procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata.

Potrivit proiectului de act normativ, este necesara suma de 6,67 milioane de lei, pentru 555 de imobile, in suprafata totala de 832.929 mp, aflate pe raza localitatilor Birza, Piatra Olt, Slatioara si Valea Mare din judetul Olt. Suma va fi alocata de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Procedurile de expropriere vor fi efectuate de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Drumul Expres Craiova – Pitesti a fost proiectat pe teritoriul judetelor Dolj, Olt si Arges si este impartit in 4 tronsoane, dupa cum urmeaza:
• Tronsonul 1 km 0+000 – km 17+700, Judet Dolj
• Tronsonul 2 km 17+700 – km 57+550, Judet Olt
• Tronsonul 3 km 57+550 – km 89+150, Judet Olt
• Tronsonul 4 km 89+150 – km 121+115, Judet Arges

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a semnat la inceputul lunii decembrie 2018, la Craiova, primele 3 contracte pentru proiectarea si executia a 3 loturi ale Drumului Expres Craiova – Pitesti, cunoscut ca Autostrada Ford. Durata de realizare a celor 57,5 kilometri este de 36 de luni, iar valoarea totala a contractelor este de 385 de milioane de euro.

Sursa foto: CNAIR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri