Presedintele Ford Romania, Ian Pearson, a mers zilele trecute pe santierele drumului expres Craiova – Pitesti, si a constat ca nu s-au facut progrese de la inceperea lucrarilor. Dupa ce a vazut postarea presedintelui Ford, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a dat fuga la Craiova si s-a intalnit cu Pearson.

Dupa intalnire, Razvan Cuc a facut o sumedenie de declaratii ciudate, presarate cu greseli de exprimare. El a declarat pentru B1 TV ca, de fapt, lucrarile sunt chiar avansate, dar ca ”noi nu suntem in genunchi in fata constructorilor straini”.

”Astazi, cand am facut deplasarea la organizarea de santier de la Bals, l-am invitat si pe presedintele Ford si am luat sa discut din nou cu dansul calendarul acestui proiect. El a spus ca s-a edificat asupra progreselor facute si cum urmeaza sa facem pasii urmatori.

Drumul de mare viteza Pitesti – Craiova, in momentul in care eu am intrat in Ministerul Transporturilor, in 2017, avea ca si strategie o revizuire de studiu de fezabilitate. Atunci s-a luat decizia politica sa lansam proiectarea si executia pe documentele pe care deja le aveam in Minister. A urmat procedura de evaluare, au fost contestatiile, in decembrie 2018 s-a semnat contractul de executie si proiectare pentru drumul expres.

Contractul spune ca sunt 12 luni pentru proiectare si 24 de luni pentru executie. Ambii antreprenori, si cel roman – Umbrarescu – si cel italian au terminat proiectarea mult mai repede. Avem o economie de sase luni, de asta am si inceput lucrarile ca n-avea sens sa mai asteptam.

Am discutat cu constructorii ca pe lotul II e vital sa finalizam centura Balsului. Antreprenorul roman a spus ca s-au facut pasi dar, din cauza aglomerarii, vrea sa vada o accelerare.

I-am spus presedintelui Ford ca, din punct de vedere contractual, constructorul e in termen, ba chiar s-au devansat termenele. Am toata increderea ca aceste obiective vor fi finalizate la termen".

Razvan Cuc a continuat spunand ca "Faptul ca eu am decis ca in vizitele mele sa-l invit si pe el si pe altii, ca e un lucru de transparenta, nu cred ca trebuie sa-l interpretam in cheia ca se pune presiune. N-a pus nicio presiune, eu decat i-am explicat".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri