Constructorul japonez de automobile Nissan va rechema 841.000 de masini la nivel mondial pentru o posibila problema la volan, care poate face ca vehiculele sa nu fie conduse corect, relateaza AFP.

Rechemarile se refera la modelul Micra, pentru care a mai avut loc o campanie de acest tip pe anumite piete, in luna martie, si modelul Cube, fabricate in Japonia si Marea Britanie in perioada 2002-2006, a declarat un purtator de cuvant al companiei, scrie Mediafax.

"Este posibil ca un surub sa nu fi fost strans corespunzator si, in cel mai rau caz, masina ar putea sa nu fie condusa corect. Rezolvam problema gratuit, in conformitate cu legislatia din fiecare tara", a spus purtatorul de cuvant.

Nissan a vandut aceste modele in Europa, Africa, Orientul Mijlociu, Asia si America Latina, dar nu a fost semnalat vreun accident din cauza acestei probleme, a precizat reprezentantul companiei.

La inceputul lunii aprilie, cei trei giganti auto japonezi, Toyota, Nissan si Honda, precum si Mazda au anuntat simultan rechemari masive de vehicule, reprezentand cumulat 3,39 milioane de unitati.

Rechemarile au fost determinate de posibila declansare incorecta a airbag-urilor destinate pasagerililor din fata, fabricate la o uzina din Tokyo si utilizate pe vehicule asamblate in intervalul 2000-2004.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Problemele de software ale VW ID3 amenință lansarea din vară
Setari Cookie-uri