Bosch a investit 50 mil. euro intr-o unitate de productie pentru industria auto din Blaj

Concernul german Bosch a inaugurat la Blaj o noua unitate de productie pentru componente auto, investitia, cifrata la aproape 50 de milioane de euro, urmand sa creeze circa 300 de noi locuri de munca pana la sfarsitul anului.

Noua unitate de productie, a treia din municipiul Blaj, a fost inaugurata la evenimente fiind prezenti reprezentantii concernului german Bosch in Romania, ai administratiei locale din Blaj, dar si reprezentantii administratiei judetene, in frunte cu presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel.

Potrivit reprezentantilor Bosch, fabrica din Blaj a companiei a fost extinsa semnificativ, iar lucrarile aferente si investitiile in utilajele de productie au insumat circa 50 de milioane de euro, scrie Mediafax.

"Incepand cu luna iunie a anului 2013, la Blaj vor fi fabricati senzori de turatie pentru sistemele de control al sasiului, dedicati industriei auto. Rolul acestor senzori este de a transmite catre sistemul electronic de bord informatii legate, de exemplu, de viteza de rotatie a rotii, informatii esentiale pentru buna functionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS si ESP" se arata intr-un comunicat de presa remis de Bosch.

Noua unitate de productie a fost realizata pe o suprafata de 21.000 de metri patrati si in cadrul acesteia vor fi create pana la sfarsitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de munca, numarul angajatilor Bosch de la Blaj ajungand in total la 900.

In prezent, grupul german Bosch detine la Blaj alte doua unitati de productie in care lucreaza circa 570 de persoane. Divizia Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscuta si ca Bosch Rexroth, a produs aici pana in prezent tehnologie liniara folosita in ingineria mecanica.

Germanii de la Bosch vor inaugura si in Cluj-Napoca un nou centru de productie pentru fabricarea si dezvoltarea de unitati electronice de comanda pentru autovehicule. Pana la sfarsitul anului 2013, sunt prevazute investitii de 77 de milioane de euro. Bosch va construi o unitate de productie pe o suprafata totala de circa 38.000 de metri patrati. In cadrul fabricii din Cluj-Napoca, vor lucra pana la sfarsitul anului peste 300 de angajati in domeniul productiei si dezvoltarii. Peste jumatate dintre acestia au fost deja angajati si efectueaza in prezent un stagiu de pregatire in unul din centrele Bosch din afara tarii.

In 2012, vanzarile Grupului Bosch la nivel mondial au crescut cu 1,9 procente, ajungand la 52,5 miliarde de euro. Veniturile inainte de impozitare au fost de 2,8 miliarde de euro. Potrivit reprezentantilor companiei, in anul precedent, numarul angajatilor Bosch a crescut usor, cu 3.400 de persoane, astfel ca in prezent Bosch are 305.900 de angajati.

Grupul Bosch a alocat in 2012 circa opt miliarde de euro pentru investitii: 4,8 miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare si 3,2 miliarde de euro pentru investitiile in active fixe.

Bosch se asteapta la o crestere de doua pana la patru procente a volumului de vanzari pentru acest an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri