Opel Insignia, urmasul modelului de clasa medie Vectra, lansat in decembrie 2008 in Romania, primeste anul acesta un facelift, noi motorizari si un nou sistem infotainment.
Noul Opel Insignia iese in evidenta si din perspectiva sistemului de propulsie si a sasiului. Inginerii Opel au realizat o multime de imbunatatiri ale sasiului, inclusiv ale amortizoarelor, stabilizatoarelor si sistemului de directie, rezultatul fiind scaderea nivelului de zgomot si vibratii si un confort si mai mare.

Insignia facelift ofera posibilitatea alegerii intre trei alternative de propulsie, pe benzina, diesel si GPL (gaz petrolier lichefiat), cu puteri intre 110 cp si 325 cp.

Cele mai impresionante motoare pe benzina sunt cele doua unitati de propulsie turbo cu injectie directa: motorul 2.0 SIDI Turbo cu o putere de 250 cp si unitatea 1.6 SIDI Turbo de noua generatie, cu o putere de 170 cp. Acestea pot fi combinate cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza si cu un sistem Start/Stop sau o transmisie automata noua cu sase trepte de viteza, cu frecare redusa. Pe langa versiunea cu tractiune pe puntea fata, unitatea SIDI Turbo de 2,0 litri este disponibila si pentru versiunea cu tractiune integrala.

Noua generatie a sistemului infotainment a modelului Insignia poate fi controlata prin intermediul unui ecran color de 8 inch, cu actionare tactila. De la ecranul de pornire soferul poate accesa toate functiile si submeniurile, cum ar fi posturile radio, titlurile melodiilor, conexiunea smartphone sau navigatiei cu harta 3D, prin intermediul butoanului central sau al ecranului tactil, prin comanda vocala sau cu ajutorul touchpad-ului complet nout. Iar sistemul infotainment poate fi personalizat, putand fi memorate pana la 60 de preferinte (de exemplu, liste de redare, numere de telefon, adrese de navigatie).

Cele mai interesante tehnologii pe noua Insignia sunt radarul si sistemele de asistenta pe baza de camere video, tempomatul adaptiv, asistentul pentru monitorizarea unghiului mort lateral, sistemul de avertizare privind o coliziune frontala si sistemul de asistenta la parcare de a doua generatie, scaune premium cu certificare AGR si functia de acces in autovehicul si pornire fara cheie „Open & Start”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri