Cascada vine in standard cu ESP, computer de bord, proiectoare de ceata, stopuri LED sau airbag-uri frontale si laterale fata. Modelul cabrio este produs in Polonia, la Gliwice.

Opel Cascada este un autovehicul cu patru locuri, cu o silueta supla si acoperis din material textil. Structura acoperisului foloseste componente din magneziu pentru a pastra greutatea redusa.

Cascada beneficiaza de izolatie fonica si termica superioara, datorita unui strat special de fleece din poliester intre stratul exterior si capitonajul de la interior.

Un mecanism electro-hidraulic activat printr-un comutator amplasat intre scaunele din fata deschide acoperisul in 17 secunde la viteze de deplasare de pana la 50 km/h. Telecomanda cheii, utilizata pentru coborarea si ridicarea acoperisului, este disponibila standard pentru toate variantele Cascada.

Opel Cascada asigura o experienta de conducere precisa, datorita unei caroserii cu o rigiditate torsioonala excelenta, suspensiei fata HiPerStrut si sistemului de amortizare adaptiva FlexRide.

Dispozitivele de ghidare a centurii de siguranta actionate electric, tapiteria din piele exclusivista si scaunele ventilate si ergonomice, precum si sistemele de siguranta insesizabile si vigilente fac viata soferului mai linistita si sigura.

Structura extrem de rigida a celulei pentru pasageri a Cascada este fabricata cu precadere din otel de inalta rezistenta pentru cel mai redus grad de deformare. Portierele include bare transversale din otel de inalta rezistenta si elemente de ranforsare pe linia mediana. Montantii A care sustin parbrizul sunt fabricati din otel carbon presat. In caz de rasturnare, barele de inalta rezistenta cu arcuri activate pirotehnic se declanseaza automat in spatele scaunelor din spate.

Pana in 2016, compania va fi introdus pe piata nu mai putin de 23 de modele noi.