Opel prezinta conceptul Monza la Salonul Auto de la Frankfurt, care va inspira viitoarele modele.
Designul Monza exprima tinta Opel de a spori eficienta, conceptul prezinta o evolutie a filozofiei de design a marcii – maiestrie sculpturala si precizie germana, cu contururi ce evoca mai degraba atletism si suplete decat forta musculara.

Acest accent pus pe design devine imediat evident in partea frontala a autovehiculului. Postura joasa cu linii fluide, capota clar definita si conturul frapant al farurilor se imbina pentru a conferi autovehiculului o doza suplimentara de incredere in sine.

Aspectul general include mai multe elemente distinctive, dezvoltate de Opel: pliul specific al capotei are un aspect tridimensional pronuntat, fiind mai proeminent, in timp ce bara cromata a grilei radiatorului, cu logo-ul Opel, are o miscare ascendenta datorita lamelelor de la capete. Doua lame caracteristice sub faruri sporesc aspectul sportiv. In ansamblu, Monza Concept are un aspect usor, atletic, menit sa evoce eficienta, emotie si o experienta de conducere exceptionala.

Monza Concept aduce un omagiu modelului esential Opel Monza Coupé, construit intre 1978 si 1986. Asemanarile dintre cele doua autovehicule sunt evidente in ceea ce priveste elementele de design, precum suprafetele mari, vitrate si linia mediana coborata.

Modelul Monza original a fost primul autovehicul de pe piata care avea un afisaj digital pe plansa de bord, iar Monza Concept preia si duce mai departe aceasta inovatie. Acesta introduce tehnologii avangardiste pentru optiunile de infotainment si conectivitate ale viitorului, aratand cum urmatoarele generatii de autovehicule Opel vor satisface nevoile unei societati mai bine conectate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri