Spitalul Monza, unul dintre cele mai mari spitale private din tara, a incheiat un parteneriat strategic cu Institutul Sanului pentru dezvoltarea centrului specializat in patologia mamara, cu solutii de preventie, diagnosticare, tratament si reconstructie a afectiunilor mamare. Pentru a facilita aceasta colaborare, spitalul Monza a investit pana in prezent circa 1,5 milioane de euro in achizitionarea tehnologiilor de imagistica (ecograf, mamograf si RMN).

In cadrul parteneriatului, echipa multidisciplinara a Institutului Sanului, condusa de dr. Cristian Viisoreanu, va colabora cu echipa medicala din cadrul spitalului Monza pentru a putea asigura gama completa de servicii dedicate acestei patologii: consultatii clinice, analize de laborator, teste screening (ecografie, elastografie, mamografie, RMN mamar), chirurgie oncologica cu reconstructie mamara imediata sau tardiva, consultatii oncologice si de radioterapie, consiliere nutritionala, consiliere psiho-oncologica si terapii suport, recuperare postoperatorie, kinetoterapie si drenaj limfatic pentru preventia limfedemului.

Institutul Sanalui devine partener cu spitalul Monza“Incheierea parteneriatului cu Spitalul Monza, la mai putin de 4 luni de la infiintarea Institutului, reprezinta pentru noi o etapa importanta de dezvoltare. In continuare tragem un semnal de alarma asupra numarului mare de paciente care se adreseaza tarziu medicului, cand boala este intr-un stadiu avansat, iar sansele de supravietuire sunt serios afectate. Este stiut faptul ca, pacientele care realizeaza screening periodic au sansa identificarii tumorilor in stadii incipiente, la dimensiuni foarte mici, cele mai multe infracentimetrice. In aceste cazuri, rata de supravietuire este de 98%, iar interventiile chirurgicale sunt minime”, a precizat dr. Cristian Viisoreanu, fondatorul Institutului Sanului.

Institutul Sanului este un centru medical integrat specializat in prevenirea, diagnosticarea si tratarea patologiei mamare, infiintat de medicul chirurg Cristian Viisoreanu. Totodata, spitalul Monza, parte din grupul “Policlinico di Monza” ce insumeaza zece spitale din Italia, este specializat in efectuarea interventiilor chirurgicale si in asigurarea de servicii medicale integrate.

Citeste si:
Managerul de la Fundeni pleaca la un spital privat dupa opt ani
Plecare la nivel inalt din...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Romania, codasa Uniunii Europene la screening-ul pentru cancerul mamar
Setari Cookie-uri