Spitalul Monza, parte a grupului Policlinico di Monza din Italia, a investit 3 milioane de euro intr-un sistem de chirurgie minim-invaziva video-asistata, robotul da Vinci Xi.

Investitia vine la un an dupa ce, in 2017, spitalul Monza a achizitionat un alt robot chirurgical da Vinci, cu ajutorul caruia s-au efectuat in medie 5 operatii pe luna.

Robotul da Vinci Xi este un sistem computerizat care se interpune intre chirurg si pacient. Prin perspectiva 3D si HD, precum si prin rotatia la 540 de grade a bratelor robotului, acesta usureaza manevrele chirurgicale, oferind vizibilitate marita de pana la 10 de ori, claritate si precizie milimetrica actului medical.

Pentru pacienti, interventiile chirurgicale prin intermediul robotului da Vinci Xi inseamna: o cantitate redusa de sange pierdut intra-operator, timp mai scurt de recuperare, risc scazut de complicatii post-operatorii, durere post-operatorie diminuata, reluarea rapida a activitatilor obisnuite si posibilitatea de a interveni in cazuri foarte dificile.

Chirurgia robotica are aplicabilitate in specialitati precum urologie, ginecologie si bariatrie. Cazurile dificile beneficiaza cel mai mult de avantajele chirurgiei robotice, in acest sens fiind vizate afectiuni ca endometrioza (una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilitatii feminine) sau afectiunile oncologice, cum ar fi cancerul renal, cancerul de vezica urinara (al patrulea tip de cancer ca incidenta la femei si barbati deopotriva) sau cancerul de prostata (intalnit la 7 din 10 barbati ajunsi la varsta a treia).

Citeste si:
Managerul de la Fundeni pleaca la un spital privat dupa opt ani
Plecare la nivel inalt din...

„Chirurgia robotica a venit ca o alternativa la chirurgia laparoscopica traditionala, menita sa depaseasca anumite limitari ale acesteia, legate de profunzimea si disectia minutioasa impuse de anumite cazuri. Robotul da Vinci Xi este cu atat mai performant si mai util cu cat este pus in mana oamenilor potriviti, chirurgi cu mare experienta si o pregatire internationala solida”, sustine Luca Militello, CEO Grup Monza Romania.

Spitalul Monza este unul dintre cele mai mari spitale de chirurgie cardiovasculara si cardiologie interventionala din tara. Fondat in 2012, spitalul este specializat in tratarea cazurilor complexe din chirurgia de nisa si beneficiaza de specialitati cum ar fi: cardiologie, chirurgie cardiovasculara, neurochirurgie, urologie, ortopedie, ginecologie sau chirurgie generala.

Spitalul Monza este parte din Grupul Monza Romania, care mai numara in prezent alte 3 proiecte medicale private: Clinicile Ritmico, Centrul Medical Monza Bucuresti si Centrele Monza-Ares. Grupul Monza Romania este o investitie italiana a grupului „Policlinico di Monza”.

Citeste si:
Regina Maria a cumparat cel mai mare spital privat din vestul tarii
Reteaua Regina Maria a...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Mega Image modifică programul magazinelor pentru aprovizionare și dezinfecție
Setari Cookie-uri