Dacia a exportat peste 2 milioane de autovehicule prin Centrul Logistic din Mioveni

Dacia, cel mai mare exportator din Romania, livreaza pe plan extern peste 90% din productia de masini, expediind in strainatate din 2005 pana in prezent peste 2 milioane de autovehicule prin Centrul Logistic din Mioveni, a anuntat miercuri compania, relateaza Mediafax.
Activitatile Uzinelor Dacia si ale platformei logistice de la Mioveni au generat anul trecut 7,7% din exporturile Romaniei.
Uzina de Vehicule Dacia produce masini finite, dar si piese pentru alte uzine ale grupului Renault. La nivelul anului trecut, 93% din productia uzinei a fost exportata.
Unitatea asigura productia modelelor din gama Dacia - Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway si Duster, dar si Renault Symbol (cu o cota de 16% in prezent), avand peste 8.500 de salariati. Cadenta zilnica a uzinei este de 1.390 unitati.
Pe de alta parte, Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia este cea de-a doua mare unitate de productie situata pe platforma de la Mioveni, cu peste 3.600 de angajati. Aproximativ 70% din productia activitatii mecanice este destinata uzinelor din grupul Renault, pe primele locuri figurand Rusia, Turcia si Franta.
Centrul logistic din Mioveni alimenteaza 13 uzine ale aliantei Renault-Nissan, din 2005 pana in prezent fiind expediati pe cale rutiera, maritima sau feroviara 7,58 milioane metri cubi de piese, echivalentul a 3,4 milioane de masini.
Directia logistica Dacia gestioneaza si expeditia masinilor finite, saptamanal iesind pe portile uzinei 500 de camioane si 14-15 trenuri incarcate cu masini.
Centrul logistic ILN din Mioveni a fost deschis in 2005 si a necesitat investitii de peste 20 milioane euro in intervalul 2005-2012.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri