Vanzarile producatorului japonez Nissan au avansat la randul lor cu 11%, scrie Mediafax.

Analistii anticipau o crestere a vanzarilor de 20% pentru GM, de 17% pentru Ford si de 16% in cazul Chrysler. In cazul Nissan era asteptat un avans de 13% al livrarilor.

Piata este pe cale sa inregistreze in acest an cea mai buna evolutie dupa 2007, fiind sustinuta de preturile competitive, dobanzile scazute si tendinta americanilor de a cumpara automobile in leasing.

Folosit in trecut mai mult pentru vanzarea vehiculelor de lux, leasingul a devenit o practica obisnuita pentru comercializarea sedanurilor de dimensiuni medii, precum Ford Fusion si Honda Accord.

Potrivit analistilor, vanzarile de masini si SUV-uri pe piata americana au urcat cu 15% in iulie, la 1,33 milioane de vehicule.

Citeste si:

Vanzarile modelului Chevrolet Impala al GM au urcat luna trecuta cu 38%, la 12.915 unitati. Grupul va lansa in 2014 noul Impala, apreciat de Consumer Reports drept cel mai bun sendan din piata. Noul automobil face parte dintr-o serie de modele actualizate ale GM.

Chrysler va introduce in al doilea semestru noul SUV Jeep Cherokee, pentru a continua cresterea vanzarilor sustinuta in acest an de camioneta Ram. Vanzarile de vehicule Ram au avansat cu 31% in iulie, la 31.314 unitati.

In cazul Ford, vanzarile de masini Fusion au scazut cu 12%, la 20.522 de unitati. Livrarile de camionete serie F au avansat insa in cu 23%, la 60.449.

Actiunile General Motors sunt in crestere cu 1,9%, iar de la inceputul acestui an cu 24%. Titlurile Ford sunt in urcare cu 1,3%, avansul din acest an fiind de 30%.