Nissan vrea sa produca un model nou Infiniti in Marea Britanie

Nissan a solicitat acordul autoritatilor locale din Sunderland, Anglia, pentru extinderea fabricii sale din nord-estul tarii, care este deja cel mai mare constructor de automobile din Marea Britanie, unde vrea sa produca un nou model premium al brandului Infiniti, din 2015.

"Daca va fi aprobata, extinderea fabricii va sustine dezvoltarea continua a ativitatilor Nissan in Marea Britanie, reflectand succesul unor modele precum Qashqai, Juke, Note si autoturismul electric Nissan Leaf", a declarat un purtator de cuvant al constructorului auto japonez, relateaza Automotive News, scrie Mediafax.

Fabrica din Sunderland a inceput activitatea in 1986 si produce anual circa 500.000 de vehicule. In urmatorii trei ani, aici vor fi construite noi versiuni ale modelelor Qashqai si Note si un nou automobil compact premium, numit Q30, pentru Infiniti.

Odata cu lansarea in productie a noilor modele, capacitatea fabricii va depasi 550.000 de vehicule pe an, a spus purtatorul de cuvant.

In prezent, majoritatea modelelor Infiniti sunt construite in Japonia, iar Nissan a explicat in luna mai ca din cauza cotatiei ridicate a yenului au contribuit cu sub 1% la profitul operational al grupului, in ultimii doi ani.

Nissan intentioneaza sa fabrice automobilele Infiniti la fabrica Xiangyang din China incepand de anul viitor, si la Sunderland din 2015.

La fabrica din Sunderland lucreaza circa 6.000 de angajati, iar alte 23.000 de locuri de munca sunt in lantul de furnizori din Marea Britanie.

Potrivit asociatiei industriei auto SMMT, uzina din Sunderland este cel mai mare producator auto din Marea Britanie pentru al 14-lea an consecutiv si cel mai mare exportator de vehicule din aceasta tara, pentru al 13-lea an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri