Acest automobil special va fi scos la vanzare in cadrul unei licitatii care va avea loc luni seara. Licitatia este organizata de casa RM Auctions in orasul Battersea din sudul Londrei, scrie Mediafax.

Potrivit specialistilor, acest vehicul amfibie ar putea fi vandut cu un pret cuprins intre 650.000 lire sterline (772.500 euro) si 950.000 de lire sterline (1.128.500 euro).

Automobilul a fost conceput special pentru scenele subacvatice turnate in filmul din 1977, in care rolul agentului 007 a fost jucat de actorul Roger Moore, si este complet functional si in zilele noastre.

Citeste si:

Vehiculul este scos la vanzare de un cuplu din New York. Acest model Lotus Esprit a fost uitat timp de mai bine de 10 ani intr-un depozit si a fost descoperit din intamplare atunci cand cuplul newyorkez a cumparat depozitul la o licitatie de tipul "vanzare pe nevazute", fara sa stie ca o masina James Bond se afla in interior.

Potrivit The Telegraph, recordul de pret pentru un automobil aparut intr-un film din seria "James Bond" a fost stabilit in 2010, la o licitatie organizata tot de casa RM Auctions, atunci cand un model Aston Martin DB5, folosit in filmul "Goldfinger", a fost vandut cu 2,9 milioane de lire sterline (3,4 milioane euro).