Ministrul Radu Stroe anunta miercurea trecuta, extrem de hotarat, propunerile - aflate pana saptamana viitoare in dezbatere publica pe site-ul Internelor - de modificare a Codului Rutier. Mai exact: pedepse drastice pentru soferii care incalca regulile de circulatie, dar si amenzi care pot ajunge chiar si pana la 16.000 de lei. Intre timp, se pare ca ministrul s-a gandit mai bine, militand pentru o imblanzire a prevederilor rutiere.

In ziua postarii in dezbatere publica a proiectului de modificare a Codului Rutieer,mai exact pe 11 septembrie 2013, ministrul Radu Stroe declara hotarat ca „prea multi conducatori auto incalca legea, considerand fie ca amenzile sunt simbolice, fie ca pot scapa de ele fara sa le plateasca“. La putin timp dupa aceste declaratii, ministrul Stroe a marturisit ca unele dintre aceste propuneri sunt prea aspre, iar unele fapte nu pot fi probate in instanta.

Demnitarul a amintit si ca procentul celor care isi platesc amenzile rutiere este mai mic de jumatate, ceea ce inseamna ca, pentru cei care nu platesc, rolul preventiv al amenzii nu se produce.

Cititi mai multe pe Adevarul.ro.

Citeste si:
Mituri desfiintate: romanii nu sunt nici prietenosi, nici ospitalieri
Mituri desfiintate: romanii...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noul Cod Rutier: Amenzi de 54.000 de lei in primele 24 de ore