Piata globala de lumini auto va creste de la 19,5 mld. dolari la 25 mld. dolari in 2018, ca urmare a cresterii volumului parcului auto mondial, dar si datorita efectelor induse de legislatia privind luminile sau de implementarea tehnolgiilor cu o eficienta sporita, precum cea LED, considera Philips.

Potrivit companiei americane de cercetari Marketsandmarkets, halogenul va ramane cea mai folosita tehnologie, beneficiind de faptul ca este cea mai accesibila si mai ieftina, indiferent daca vorbim de pretul de achizitie sau de costurile post-vanzare.

Luminile Xenon/HID isi vor pastra pozitia secunda, iar cele LED vor ramane pe pozitia a treia si peste cinci ani, precizeaza studiul la care am facut referire.

Insa, daca ierarhia nu se va schimba, nu acelasi lucru se poate spune in ceea ce priveste cota de piata, tehnologia LED urmand sa cunoasca o ascensiune remarcabila, de la circa 14% in prezent, la peste 30% in 2018.

Cea mai mare piata va ramane zona Asia-Pacific. Europa ramane pe locul doi, insa pana in 2018 va fi depasita de America de Nord.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri