Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice se afla astazi pe ordinea de zi a sedintei Executivului.

Dezbaterea proiectului de act normativ privind Codul rutier a avut loc in Guvern si saptamana trecuta, insa discutiile au fost amanate, avand in vedere ca nu s-a reusit gasirea unor solutii juridice si constitutionale la trei probleme importante, printre care si cea a coordonarii bazelor de date intre Politie si Finante, explica atunci premierul Victor Ponta.

Cele mai importante modificari ale noului Cod Rutier:

1. La depasirea limitei de viteza. Sase clase de sanctiuni. Proiectul modifica limita de viteza peste care soferii pot ramane fara permise de conducere. Daca in prezent, permisul se suspenda, pentru 30 de zile, pentru depasirea vitezei cu peste 50 de kilometri/h, dupa adoptarea noului cod, permisul se poate suspenda doua luni, daca radarul inregistreaza o depasire cu 41-50 kilometri/h.

La depasirea vitezei regulamentare cu 51-60 km/h permisul se suspenda pentru trei luni, iar amenda este cuprinsa intre 720 lei si 1.600 lei. Amenzile pot ajunge pana la 120 de puncte, echivalentul a 9.600 de lei.

Citeste si:
Noul Cod rutier a fost respins. Amenzile nu se scumpesc
Noul Cod rutier a fost...

2. La trecerea pe culoarea rosie a semaforului electric soferii risca 125-200 de puncte amenda si suspendarea permisului de conducere pentru doi ani. In prezent, amenda este de 4-5 puncte, iar permisul se poate suspenda pe o perioada de 30 de zile.

Citeste articolul integral pe Jurnalul.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
De astazi se maresc din nou amenzile, a doua oara anul acesta