Proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice se afla astazi pe ordinea de zi a sedintei Executivului.

Dezbaterea proiectului de act normativ privind Codul rutier a avut loc in Guvern si saptamana trecuta, insa discutiile au fost amanate, avand in vedere ca nu s-a reusit gasirea unor solutii juridice si constitutionale la trei probleme importante, printre care si cea a coordonarii bazelor de date intre Politie si Finante, explica atunci premierul Victor Ponta.

Cele mai importante modificari ale noului Cod Rutier:

1. La depasirea limitei de viteza. Sase clase de sanctiuni. Proiectul modifica limita de viteza peste care soferii pot ramane fara permise de conducere. Daca in prezent, permisul se suspenda, pentru 30 de zile, pentru depasirea vitezei cu peste 50 de kilometri/h, dupa adoptarea noului cod, permisul se poate suspenda doua luni, daca radarul inregistreaza o depasire cu 41-50 kilometri/h.

La depasirea vitezei regulamentare cu 51-60 km/h permisul se suspenda pentru trei luni, iar amenda este cuprinsa intre 720 lei si 1.600 lei. Amenzile pot ajunge pana la 120 de puncte, echivalentul a 9.600 de lei.

2. La trecerea pe culoarea rosie a semaforului electric soferii risca 125-200 de puncte amenda si suspendarea permisului de conducere pentru doi ani. In prezent, amenda este de 4-5 puncte, iar permisul se poate suspenda pe o perioada de 30 de zile.

Citeste articolul integral pe Jurnalul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri