Renault Trucks a integrat la nivelul intregii game noua transmisie automata Optidriver care are un nou sistem de schimbare a vitezelor in mod economic.

“Grupul Volvo, din care face parte si Renault Trucks, a investit peste 2 miliarde de euro pentru realizarea acestei noi game. Peste 10 milioane de kilometri de teste pe sosea si peste 5.000 de persoane au fost implicate in dezvoltarea noilor camioane”, a declarat Sigurd Wandel, Director General Renault Trucks.

Potrivit Renault, anul acesta companiile de transport ar trebui sa isi schimbe flotele achizitionate in perioada 2007-2008.

Gama Renault Trucks “Distante lungi” – T: Renault Trucks T are un consum diminuat cu pana la 5% fata de modelele anterioare. Renault Trucks T este prevazut cu motoare Euro 6 DTI 11 si DTI 13 mai economice.

Optional clientii pot beneficia de cabina cu podea complet plata sau de cea in care tunelul motor are o inaltime de doar 20 de cm.

Daca este necesar, soferii pot folosi butonul „24/7” de pe tabloul de bord pentru localizarea geografica imediata a vehiculului si pentru raportarea datelor tehnice ale acestuia, ceea ce usureaza activitatea celor peste 1.600 de centre de vanzari si service Renault Trucks din intreaga lume.

Citeste si:

Gamele Renault Trucks “Constructii” si „Constructii grele” – C si K: pentru noile vehicule de constructii, Renault Trucks ofera doua game distincte – gama C pentru constructii si gama K pentru constructii grele.

Gama Renault Trucks C, disponibila in doua variante de latime a cabinei, se concentreaza in principal pe incarcaturi mari, consum redus si confort comparabil cu cel al unui vehicul de distante lungi. Gama Renault Trucks K ofera un unghi de atac de 32 de grade.

Gama C ofera o sarcina utila remarcabila, care poate ajunge pana la 22,8 t. Gama K ofera o masa bruta a vehiculului (GVW) de pana la 50 t si o masa maxima autorizata (GCW) de pana la 120 de tone.

Gama Renault Trucks Distributie – D: Renault Trucks ofera acum trei modele din gama D: Renault Trucks D, un model de la 10 t la 18 t; Renault Trucks D Wide, un model de la 16 t la 26 t si Renault Trucks D Access, un model cu cabina joasa de la 18 t la 26 t.

Noua organizatie de vanzari dezvoltata in cadrul grupului Volvo va permite Renault Trucks sa-si extinda acoperirea geografica prin cresterea numarului de centre de vanzari si service cu 30% si pana la 40% pe anumite piete.