Valoarea minima a decontarilor pentru POS Mediu si Transport a fost stabilita la pragul de 150.000 de euro

Valoarea minima a decontarilor intermediare in cadrul contractelor de lucrari finantate prin Programul Operational Sectorial Mediu si prin Programul Operational Sectorial Transport a fost stabilita la 150.000 de euro, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, dat publicitatii de agentia Mediafax.

"Beneficiarii proiectelor implementate in cadrul POS Mediu si POS Transport vor putea solicita mai repede fondurile europene pentru lucrarile executate, cu conditia ca valoarea facturilor prezentate sa fie de minimum 150.000 de euro. Am adoptat aceasta masura pentru a elimina blocajele administrative aparute in asigurarea resurselor necesare pentru implementarea proiectelor si pentru a crea toate premisele ca executia lucrarilor sa fie finalizata in perioada prevazuta in contracte", a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, conform sursei citate.
Ministrul considera ca cele mai importante efecte ale acestei masuri vor fi implementarea proiectelor "intr-un ritm mai alert si accelerarea absorbtiei fondurilor europene".
Pana in prezent valoarea minima a certificatelor interimare de plata era stabilita in cadrul fiecarui contract de lucrari in parte.
Masura a fost adoptata printr-un ordin de ministru, publicat joi in Monitorul Oficial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri