Fabrica de anvelope Continental din Timisoara si-a extins continuu gama in cei 13 ani de activitate, iar anul acesta testeaza o noua dimensiune de anvelope, de 20 de toli, destinate masinilor de lux, care sar de 100.000 de euro.

“Compania va incepe productia anvelopelor de inalta performanta de dimensiuni mai mari, cum sunt cele de 20 de toli, care necesita materiale de calitate superioara, precum cele pentru fabricarea anvelopelor UHP (Ultra High Performance)”, a declarat Klaus Ohlwein, directorul general al Continental Anvelope Timisoara.

Gama de produse variaza de la anvelope de 13 inch la 20 inch si anvelope pentru camionete, cu simbol de viteza de pana la Y-300 km/h. Compania produce marcile: Continental, Barum, Uniroyal, Semperit, Gislaved, Viking si exporta in Europa, SUA sau Asia.

Productia de anvelope la Timisoara a crescut si anul acesta, de la 14 milioane de unitati anul trecut, la 15 milioane unitati. In total, la Timisoara au fost produse peste 120 de milioane de anvelope.

Fabrica are contracte cu Dacia Pitesti, Ford Craiova si alti producatori de masini, precum General Motors (Chevrolet), Fiat (Alfa Romeo), Nissan, Suzuki, Iveco, Toyota sau Volkswagen.

Investitiile la Timisoara depasesc 300 de milioane de euro, iar anul acesta vor fi facute in extinderea productiei, instruirea angajatilor, instalarea unor prese, precum si in testarea unui echipament care ar putea diminua mirosul neplacut emis de fabrica.

Suma investita anul acesta se ridica la 29 de milioane de euro, la fel ca anul trecut, din care 200.000 de euro sunt cheltuiti pentru a reduce mirosul la fabrica.

In ultimii doi ani, Compania a investit peste un milion de euro pentru un sistem de evacuare fortata a aerului in sectia de vulcanizare, care este proiectat sa elimine aerul din acest sector la o inaltime de peste 40 de metri.

De asemenea, ca parte integranta a strategiei sale de eficienta energetica si de protectie a mediului, Continental a lansat proiectul Flash steam, in sectia de vulcanizare. Acesta prevede reutilizarea caldurii generate de aburul rezultat in urma vulcanizarii, pentru incalzirea apei de completare la boilere si pentru productia de apa calda si caldura in timpul iernii.

Compania are in plan noi angajari si se asteapta ca la jumatatea anului viitor sa aiba circa 2.100 de angajati.

Continental Anvelope Timisoara a implementat un concept pentru instruirea angajatilor, care are ca rezultat cresterea eficientei productiei. Echipamentul simuleaza procesul de productie, permite angajatului sa invete pasii corecti si masurile de siguranta, reducand, in acelasi timp, pierderile generate de procesul de instruire. Proiectul a condus la o diminuare cu 25% a neconformitatilor si a sporit eficienta, in medie, cu 45%.

Pana la sfarsitul anului 2012, Continental a investit peste 700 de milioane de euro in activitatile din Romania. Atat Automotive Group, cat si Rubber Group sunt reprezentate in Romania.

Continental detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental are in prezent cca 12.000 de angajati in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri