Vanzarile Dacia au crescut anul trecut in Franta cu 11%, la 93.800 autovehicule, cu o cota de peste 5% din piata. Marca romaneasca a intrat, astfel, in top 5 producatori, a anuntat grupul Renault, potrivit Mediafax.

"Dacia a devenit marca numarul 5 pe piata autoturismelor si vehiculelor comerciale usoare (LCV). Sandero este al treilea model din Franta, iar noul Duster, lansat in octombrie 2013, este un succes major", se arata intr-un comunicat al Renault privind vanzarile de pe piata franceza in luna decembrie si in 2013.

Dacia a inregistrat cea mai mare crestere anul trecut pe piata franceza si s-a plasat pentru prima data pe locul 5 pe piata pe ansamblul unui an intreg, fiind aproape de marca de pe locul al patrulea, noteaza Renault. Pe segmentul autoturismelor, Dacia a inregistrat anul trecut vanzari de 89.844 unitati in Franta, in urcare cu 11,2% fata de 2012, iar cota de piata a marcii a avansat de la 4,2% la 5%.

La nivel de grup, vanzarile Renault au scazut cu 0,7%, la 547.700 automobile si vehicule comerciale usoare, in timp ce cota de piata a urcat cu 1,2 puncte, la 25,4%. Piata auto franceza a scazut cu 7,1% in primele 11 luni ale anului trecut, la 1,615 milioane automobile livrate, potrivit datelor prezentate in luna decembrie de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile.

Vanzarile Dacia in Uniunea Europeana au urcat in perioada ianuarie-noiembrie cu 21,1%, cea mai buna crestere in topul marcilor, la 260.500 masini.

Piata auto din Romania atinge...
Citeste si: Piata auto din Romania atinge un nou maxim din ultimii 10 ani


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Top 10 concurenti pentru noul SUV fabricat la Craiova din toamna