Proiectul, care intr-un final are unda verde de constructie, se va ridica la 1,8 miliarde de dolari, iar o data cu finalizarea sa, CNADNR va percepe o taxa pentru soferii care o tranziteaza, in valoare de 5,7 lei + TVA.

Initial, valoarea proiectului Comarnic-Brasov s-a estimat ca se va situa in jurul valorii de 1,2-1,3 miliarde de euro.
Consortiul Vinci (Franta) - Strabag (Austria) - Aktor (Grecia) a castigat, la finele anului trecut, licitatia pentru constructia in concesiune a tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, cu o lungime de 58 de kilometri.
Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat ca licitatia pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov nu a fost contestata, iar la jumatatea lunii februarie consortiul castigator va prezenta, "in principiu", graficul de executie si punctele in care vor fi organizate santiere.
Potrivit reprezentantilor CNADNR, limita de viteza pe autostrada va fi de 130 kilometri pe ora.

Statul a mai incercat de doua ori sa construiasca autostrada Comarnic-Brasov, ultima tentativa avand loc in 2009, cand castigatorul licitatiei, asocierea Vinci - Aktor, a renuntat la contract. Grupul elen Ellaktor, din care face parte compania Aktor, a anuntat ca a anulat contractul de constructie pentru ca statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a facut imposibila asigurarea finantarii.