Francezii au vandut anul trecut mai multe modele Dacia sub brandul Renault decat sub marca romaneasca, la nivel global peste 429.000 de vehicule au fost inscriptionate cu logo-ul Dacia si 600.000 de unitati cu marca Renault.

Modelele Dacia sunt produse sub brandul Renault in uzinele: SOFASA - Envigado, Columbia; Avtoframos - Moscova, Rusia; Iran Khodro si Iran Pars, Iran; Uzina Ayrton Senna - Curitiba, Brazilia; Mahindra Renault, India; Nissan South Africa, Africa de Sud.

Vanzarile de modele sub brandul Dacia la nivel global au inregistrat un nou record anul trecut, fiind mai mari cu 19% fata de 2012. Si in Romania vanzarile au crescut in 2013, cu 12%, la 24.890 de unitati. Logan berlina ramane cel mai vandut model Dacia din Romania, cu peste 10.000 de unitati, aproape 40% din totalul vanzarilor marcii.

Programul Remat ar trebui oprit

Dacia considera ca programul Rabla ar trebui oprit in 2015, anul acesta fiind ultimul in care romanii mai pot cumpara masini cu vouchere.

Cum vrea Dacia sa inceapa anul 2014

Dacia va incepe anul acesta sa faca investitii in reteaua de 80 de showroom-uri din Romania, prin adaugarea unui lounge central si spatiu pentru copii in fiecare reprezentanta. Investiile vor fi suportate de catre Dacia si se vor incheia in 2015. Primul showroom va fi gata in februarie in Bucuresti.

Anul 2013 a fost mai bun decat 2012 pentru dealerii din Romania, acestia au vandut in medie doua masini in plus, potrivit lui Thomas Dubruel, director general Renault Commercial Roumanie.

Top 10 piete externe in 2013

Peste 290.000 de vehicule Dacia au fost inmatriculate in 2013 pe pietele din Europa. Din 2005 si pana in prezent, marca a vandut 1,5 milioane de unitati in Europa.

In clasamentul vanzarilor pe tari prima pozitie ramane in continuare ocupata de Franta, cu aproape 94.000 de unitati, unde ocupa locul cinci. Germania ocupa a doua treapta a clasamentului, cu peste 47.000 de unitati. Algeria, Turcia, Spania si Maroc au inregistrat, fiecare, vanzari de peste 30.000 de unitati.

In Spania, care a cunoscut o crestere de 80% a vanzarilor Dacia, Sandero figureaza pe primul loc in topul modelelor cele mai vandute catre persoane fizice.

In Marea Britanie, unde livrarile au inceput in 2013 cu o gama limitata la doua modele (Duster si Sandero), Dacia a reusit sa comercializeze peste 17 000 de vehicule, ceea ce plaseaza Regatul Unit pe locul al optulea in clasamentul tarilor de destinatie a marcii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri