Directorul general al General Motors (GM), Mary Barra, va fi audiata in Congresul Statelor Unite, in luna aprile, pentru a da explicatii legate de o campanie de rechemare a 1,6 milioane de vehicule, din cauza unei defectiuni la cheia de contact care a provocat accidente soldate cu victime.

La audierea intr-un comitet al Camerei Reprezentantilor, care investigheaza GM, va fi prezent si seful autoritatii americane pentru siguranta traficului rutier, David Friedman, relateaza AFP, scrie Mediafax.

General Motors traverseaza o perioada dificila din luna februarie, cu trei campanii de rechemari in service a 3,4 milioane de vehicule.

Investigatia parlamentara se refera la rechemarea a 1,6 milioane de vehicule, declansata de grup dupa mai multe accidente soldate cu moartea a 13 persoane.

Soferii au reclamat faptul ca motoarele vehiculelor s-au oprit brusc in timpul circulatiei, din cauza unei defectiuni la cheia de contact.

Citeste si:
Maserati recheama 1000 de masini din SUA
Maserati recheama 1.000 de...

Congresmenii vor sa afle de ce nici conducerea GM si nici autoritatile guvernamentale nu au reactionat la reclamatiile numeroase facute de soferi pe parcursul a 10 ani.

Noul director general al GM, Mary Barra, venita la conducere pe 15 ianuarie, a spus intr-o postare video pe site-ul grupului ca ceva nu a functionat corect in procedurile General Motors, ceea ce a dus la producerea unor evenimente groaznice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Şoferii de camioane aşteaptă zece ore la Nădlac II pentru a intra în ţară
Setari Cookie-uri