Arval Romania, companie care ofera vehicule in leasing operational cu servicii incluse si management de flota, vrea sa mareasca anul acesta flota de masini in administrare cu 10%, la 5.500 de autoturisme.

“Anul acesta se anunta mai bun decat 2013, cand piata a crescut cu doar 3,5%. Ne-am propus sa crestem investitiile cu 30% fata de anul trecut si flota de vehicule in administrare cu 10%, la 5.500 de masini”, a declarat Dan Boiangiu, care a fost numit directorul general Arval de la 1 ianuarie.

Anul trecut, investitiile Arval in flota au fost de 21 de milioane de euro, iar anul acesta sunt in plan 27 de milioane de euro. Totodata, compania se asteapta la un numar mai mare de clienti anul acesta, cu 10%, de la 340 de clienti in 2013.

Estimarile pentru cifra de afaceri sunt o crestere de 20% anul acesta, similara cu cea inregistrata anul trecut, cand a raportat afaceri de 34 de milioane de euro. Profitul in 2013 a fost de circa 4 milioane de euro.

Arval ocupa locul 3 in piata, daca ne raportam la numarul de vehicule in leasing operational cu servicii incluse, care reprezinta 97% din business. Managementul de flota reprezinta doar 3%.

Marcile care predomina in parcul Arval sunt VW, Skoda, Dacia, Renault si Ford. Cele mai multe modele sunt VW Golf si Passat, Renault Clio si Fluence, Ford Fiesta si Focus. Peste 80% din masini sunt diesel.

Cel mai scump model aflat in administrarea Arval a fost cumparat in 2012 la un pret de 120.000 euro plus TVA, Range Rover.

Programul de transformare strategica al companiei, One Arval, lansat anul trecut, a consolidat pozitionarea Arval in raport cu partenerii de business, clientii si utilizatorii fiind centrul abordarii sale. In 2014, compania are in vedere finalizarea acestor proiecte, precum si dezvoltarea unor noi proiecte.

Dan Boiangiu, a preluat conducerea Arval, de la 01 ianuarie 2014, dupa 7 ani de experienta in cadrul companiei, unde a coordonat strategiile comerciale, din functia de director comercial.

Fondata in 1989 si detinuta in totalitate de catre BNP Paribas, compania Arval este specializata in leasing operational cu servicii incluse. Compania este prezenta in 25 de tari cu peste 4.000 de angajati, iar in alte14 tari printr-o retea de parteneri. La sfarsitul anului trecut, Arval avea in regim de leasing operational 700.000 de vehicule la nivel global. In cadrul BNP Paribas, Arval apartine polului de Retail Banking.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri