Renault a produs Dusterul cu numarul 1 milion, la patru ani de la lansare, la fabrica din Curitiba, Brazilia. Automobilul va fi livrat unui client din aceasta tara, a anuntat vineri grupul francez.

Modelul Dacia Duster este produs in cinci fabrici, sub brandurile Renault si Dacia si este comercializat in peste 100 de tari. "Duster este o poveste de succes. Sub brandul Renault, raspunde perfect cerintelor clientilor internationali si contribuie la extinderea grupului pe pietele emergente. In acelasi timp, versiunea Dacia, comercializata in Europa si pe pietele din bazinul mediteranean a atras cu succes o noua clientela datorita designului si a calitatilor reale de masina de teren la un pret accesibil", a declarat Arnaud Deboeuf, director al Programului Entry al grupului Renault.

Potrivit Renault, faptul ca au fost vandute 1 milion de vehicule Duster in numai patru ani scoate in evidenta succesul modelului. Sub marca Renault sunt comercializate vehicule Duster adaptate la climatul rece din Rusia, o versiune care functioneaza cu mai multe tipuri de carburanti, in Brazilia, iar pentru India o versiune cu volanul pe dreapta, scrie Mediafax.

Versiunea sub marca Dacia este la fel de populara, datorita interiorului spatios, precum si a calitatilor de vehicul de teren, se arata in comunicatul Renault. Cele mai mari piete ale Duster sunt, in ordine, Rusia, unde au fost vandute de la lansare, sub brandul Renault, 151.633 de vehicule, Franta, cu 145.612 vehicule sub brandul Dacia, si Brazilia, cu 117.303 vehicule sub brandul Renault.

In India, au fost comercializate 85.974 de vehicule Duster cu sigla Renault, iar in Germania 70.159, sub marca Dacia. In prezent, Renault fabrica Duster la Pitesti, Curitiba (Brazilia), Envigado (Columbia), Moscova (Rusia) si Chennai (India). In 2013, vanzarile Duster au urcat la peste 376.000 de unitati.

Sursa foto: Dacia Duster/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri