Gefco Romania, al doilea mare operator de transport de autovehicule si de logistica auto din Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 47,6 milioane euro, in crestere cu 12% comparativ cu anul anterior.

"Desi 2012 a fost un an care ne-a luat prin surprindere, in acelasi timp ne-a oferit oportunitatea de a construi si de a pregati premisele pentru un urmator an mai bun. 2013 a stat sub semnul dezvoltarii pe toate planurile: rezultate operationale, noi locatii, noi clienti, noi sectoare in care ne-am dezvoltat expertiza, cum ar fi agricultura, dar si noi investitii. Principala investitie in 2013 la nivel de grup a fost in infrastructura IT, care devine o componenta esentiala pentru un integrator logistic", a declarat directorul general al companiei, Christophe de Korver.

Avansul vanzarilor provine din avansul volumelor pe toate activitatile desfasurate de companie, cele mai importante cresteri fiind inregistrate pentru activitatea de transport rutier si depozitare, scrie Mediafax.

In 2013, GEFCO Romania a operat peste 23.000 camioane, a transportat 130.000 de vehicule finite si a desfasurat servicii logistice in doua locatii, cu suprafete totale de 6.000 metri patrati.

Compania a deschis anul trecut o agentie de transport rutier in Craiova si un centru logistic de clasa A in Arad, avand in acest moment sapte locatii in Romania si un numar de 104 angajati.

Pe langa sectorul auto si al electronicelor si electrocasnicelor, GEFCO a inceput anul trecut proiecte si pentru clienti din domenii precum agricultura, industria farmaceutica, retail sau FMCG.

"Cu un nou actionar al grupului si o strategie axata pe dezvoltarea proiectelor din zona Rusiei, GEFCO a continuat proiectele logistice in aceasta zona, operand peste 1.000 de camioane spre Rusia si peste 250 de camioane dinspre Rusia numai in decursul anului trecut", se arata in comunicat.

Compania isi propune sa-si pastreze acelasi ritm de crestere si in acest an, in special prin intensificarea sinergiilor regionale in cadrul grupului.

"Pentru moment, ne concentram pe fluxuri internationale, cu accent pe zona Rusia - Orientul Mijlociu - Asia Centrala, dar speram sa vedem si o revenire a consumului domestic. Din punct de vedere al serviciilor, vom pune accent in 2014 pe transportul multimodal", a adaugat directorul general al companiei.

Grupul GEFCO, controlat de compania feroviara de stat a Rusiei, RZD, este prezent in 150 de tari si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 4 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri