Anul trecut, afacerile din sectorul transporturilor de marfa au crescut cu 8% fata de 2016 si cu aproape 50% fata de 2013. Cele peste 32.000 de companii din acest sector au raportat afaceri de 53,8 miliarde de lei si un profit net de 2,9 miliarde de lei, in crestere cu 14,2% fata de anul precedent si aproape dublu fata de anul 2013, se arata in raportul KeysFin.

Potrivit analistilor, infrastructura deficitara a franat semnificativ afacerile din acest domeniu. "Pozitionarea geostrategica a Romaniei, la granita dintre Est si Vest, cu portul Constanta in prim-plan, indica un potential semnificativ pentru transportul de marfa din Romania. Drumurile proaste si infrastructura feroviara invechita afecteaza insa semnificativ sectorul transporturilor de marfa si nu numai, intreaga economie romaneasca. Pentru 2018 estimam, astfel, o crestere temperata a afacerilor in acest sector de 8,2%, la 58,1 miliarde de lei”, sustine Marius Cae, presedinte al Uniunii Societatilor de Expeditii din Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock / lassedesignen