Producatorul italian de masini de lux Ferrari a platit bonusuri record pentru a recompensa angajatii, intrucat anul trecut au dus marca la un nivel de rentabilitate record, scrie money.cnn.com.

Angajatii Ferrari din Italia au primit un bonus de productie, in valoare de peste 4.000 euro pentru 2013, intrucat vanzarile si profitul companiei au crescut anul trecut.

Ferrari a vandut anul trecut intentionat mai putine masini pentru a-si mentine exclusivitatea si a plafonat productia la 7.000 de masini pe an.

In 2013, firma a livrat 6.922 de masini, cu 400 de masini mai putin fata de 2012, dar cu toate acestea veniturile au crescut cu 5%, pana la 2,3 miliarde euro, iar profitul a urcat cu 8%.

Brandul italian este estimat la aproximativ 4 miliarde dolari, in crestere cu 12% fata de anul anterior. Din licente cu branduri precum Electronic Arts, Codemasters, Puma , Microsoft si ceasornicari de lux Hublot si Movado, Ferrari a facut 54 de milioane de euro.

Citeste si:
Ce sa nu lipseasca de pe birouri pentru un nivel de eficienta ridicat
Ce sa nu lipseasca de pe...

America de Nord este cea mai mare piata pentru Ferrari, reprezentand aproape 30 % din vanzarile globale, in timp ce China vine pe locul al doilea cu 10 %.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Companie cu 2.000 de salariati: angajatii parasesc un job dupa 18 luni