"Pentru situatia politica suntem foarte ingrijorati. Ne uitam cu atentie la piata auto din Ucraina", a declarat luni Maure, raspunzand unei intrebari. Masinile Dacia de pe piata ucraineana sunt fabricate in Romania si vandute ulterior sub brand Renault.

Dacia a livrat amul trecut 9.400 de unitati catre Ucraina, din totalul de 343.000 de autovehicule vandute. "Referitor la business-ul din Rusia, suntem destul de norocosi, pentru ca nivelul de integrare este destul de ridicat, in special la AvtoVAZ (uzina din Togliatti - n.r.), dar si la Moscova (uzina Avtoframos - n.r.), din ce in ce mai mult. Nu ne bazam foarte mult pe exporturile din Europa, din Romania catre fabrica din Togliatti. Referitor la Moscova avem variante sa livram componente fara sa trecem prin Ucraina. Suntem capabili sa continuam operatiunile in Rusia", a spus Maure, scrie Mediafax.

Renault detine uzina Avtoframos in apropiere de Moscova, unde produce modelele Logan si Sandero si Duster. Alianta Renault-Nissan detine o participatie majoritara la AvtoVAZ, proprietarul Lada, cel mai bine vandut brand din Rusia.

Vanzarile de colectii de piese si accesorii pentru autovehicule (CKD) catre clientii externi au totalizat 6,35 miliarde de lei, reprezentand 34,5% din totalul afacerilor Dacia, de 18,4 miliarde de lei.

Sursa foto: Dacia Duster/Shutterstock.com