Harta rutiera a calitatii drumurilor din Romania

Doua forumuri, peundemerg.ro si forum.construim-romania.ro, care dezbat probleme de infrastructura au intocmit impreuna o harta rutiera a calitatii drumurilor din Romania, pe baza constatarii soferilor care au parcurs diverse trasee.

Harta privita in ansamblu ne arata ca putem strabate Romania pe drumuri excelente sau bune, sunt foarte putine sectoare cu drum rau, care pot fi evitate usor. Drumurile excelente sunt marcate pe harta cu albastru, drumurile bune cu verde, drumurile acceptabile cu galben, drumurile cu multe gropi sau neasfaltate cu rosu, iar cele in lucru cu galben-albastru.

Din Bucuresti, soferii spun ca pot ajunge in orasele invecinate pe drumuri excelente, Giurgiu, Calarasi, Buzau, Ploiesti, Targoviste, in schimb considera acceptabila starea drumurilor spre Alexandria si Pitesti. Cele mai frumoase sosele din tara, Transfagarasan (drumul national DN 7C) si Transalpina (DN 67C), nu sunt considerate de soferi excelente, ci doar acceptabile - bune.

Pe harta sunt reprezentate toate autostrazile si drumurile nationale cu exceptia drumurilor nationale care se inchid in timpul iernii (Transalpina, Transfagarasan) si a drumurilor nationale neasfaltate pe distante importante (DNGG1, DN1R). Drumurile judetene sunt reprezentate numai in mod exceptional, acolo unde pot reprezenta interes pentru tranzit si nu incarca prea mult harta, apare scris in legenda.

Citeste si:
Morcov, FAN Courier: România este ”lider european” la autostrăzi...
Cornel Morcov, FAN Courier:...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Lipsa marcajelor duce la retrogradarea drumurilor (primesc de obicei galben), datorita dificultatilor de a circula pe un drum nemarcat in timpul noptii sau pe ploaie, chiar daca asfaltul este bun. Pentru drumurile judetene criteriile de calitate sunt mai putin severe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri