MOL va investi 38 mil. dolari pentru explorare in Romania

Panfora Oil & Gas, companie a Grupului MOL dedicata activitatilor de Explorare si Productie de hidrocarburi in Romania, are un buget de investitii de 38 de milioane de dolari pentru acest an, urmand sa inceapa primele operatiuni in perimetrul Ex-6 Curtici.

“Acordul de concesiune semnat cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a fost ratificat de catre Guvernul Romaniei in luna decembrie a anului trecut, iar Panfora Oil & Gas este titularul acestui acord. Bugetul de investitii pentru 2013 a fost planificat la 38 de milioane de dolari, depinzand si de ratificarea celorlalte doua perimetre pe care Grupul MOL le-a concesionat in Vestul Romaniei”, a declarat Gabor Zelei, managing director al Panfora Oil & Gas.

Toate operatiunile din perimetrul Curtici si programul de lucrari convenit cu ANRM se refera la resurse conventionale de hidrocarburi. In perimetrul Curtici nu exista potential pentru resurse neconventionale, fapt certificat de datele ANRM.

Compania este pregatita sa inceapa masuratorile de suprafata pe 550 km2 pentru a obtine o harta 3D a subsolului.

Suprafata de explorat cuprinde in principal terenuri agricole apartinand unui numar de circa 20 de sate si comune. Durata planificata a lucrarilor este de aproximativ 100 de zile, respectiv cateva zile pentru fiecare teren pe care se vor face masuratori. Vor fi utilizate drumurile existente, acolo unde acestea sunt disponibile, astfel ca suprafetele pe care se vor desfasura operatiuni reprezinta circa 3% din total, iar masuratorile vor avea loc, pe cat posibil, dupa strangerea recoltelor.

Grupul MOL este o companie multinationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 40 de tari si aproximativ 30.000 de angajati in intreaga lume.

Compania detine, de asemenea, o retea de peste 1.700 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, dintre care 138 in Romania.

Grupul opereaza o retea de conducte de gaze naturale de inalta presiune de peste 5.800 km in Ungaria. Grupul MOL activeaza si in comercializarea si distributia de gaze naturale la nivel regional. Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul Romaniei, dintre care unul a fost ratificat de catre toate autoritatile competente.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri