Noua Mazda2 va avea premiera in Europa cu un motor nou diesel cu cilindree mica si emisii reduse, skyactiv-D 1.5 105 CP, precum si cu diferite versiuni de propulsie ale motorului pe benzina skyactiv-G 1.5 (75 CP, 90 CP, 115 CP). Transmisia este manuala in 5 si 6 trepte, precum si automata in 6 trepte.

Cele mai importante noutati sunt head-up display-ul, disponibil in functie de nivelul de echipare, care poate afisa date precum viteza sau directiile de navigare si ecranul color tactil de 7 inci dispus in partea superioara a consolei mediane, care poate fi controlat si vocal sau prin centrul de comanda (HMI) cu buton rotativ dispus intre cele doua scaune din fata. Multumita integrarii sistemului MZD Connect pasagerii noii Mazda2 vor putea sa-si conecteze la autovehicul orice smartphone cu sistem de operare iOS sau Android prin Bluetooth sau portul USB.

Cel mai mic model Mazda este, totodata, primul care introduce farurile cu sistem de iluminare cu 4 lampi LED. Clientii au la dispozitie zece culori din care doua complet noi (Albastru Dynamic si Roze Smoky) si trei variante de jante: de aliaj de 15 si 16 inci si de otel de 15 inci. Peste 2,4 milioane de modele Mazda2 au fost vandute la nivel global, de la lansarea din 1996.