Veniturile producatorului de componente auto Compa Sibiu (CMP) s-au redus cu 7% in primele noua luni, la 334,8 milioane lei, insa profitul net a urcat usor, de la 18,48 milioane lei la 18,63 milioane lei, pe fondul reducerii costurilor, potrivit raportului trimestrial transmis miercuri Bursei.

In perioada similara a anului trecut, veniturile totale s-au situat la 359,6 milioane lei. Afacerile Compa s-au redus cu 7,5%, la 322,7 milioane lei, pe fondul contractiei productiei de automobile din aceasta perioada si in special a productiei de automobile din zona Europei, scrie Mediafax.

"Reducerea vanzarilor de automobile a determinat principalii furnizori de sisteme auto (Delphi, Bosch, Honeywell) care sunt si parteneri Compa sa reduca productia si, implicit, comenzile catre Compa", se arata in raportul companiei.

Pe de alta parte, profitul a urcat cu 0,77%, datorita reducerii costurilor, masurilor de imbunatatire a proceselor de munca si monitorizarii permanente a rezultatelor. Totodata, producatorul auto si-a redus cheltuielile cu 7,5%, de la 337,8 milioane lei la 312,3 milioane lei.

Compa este controlata de Asociatia Salariatilor, care detine 54,6% din actiuni. Actiunile companiei, listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), au inchis sedinta de tranzactionare de marti la pretul de 0,63 lei/titlu, in urcare cu 0,72%. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a producatorului auto se situeaza la 137,85 milioane lei (31 milioane euro)

Citeste si:
O noua inovatie BASF va reduce mirosurile in interiorul automobilelor
O noua inovatie BASF va...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Producatorul de componente auto Compa, venituri de 476 mil.lei