Lucrarile au fost adjudecate prin licitatie deschisa de asocierea Eurogen Filiala Aninoasa - Aleandri - Beozzo Costruzioni - Smart Building Project. Obiectivul contractului vizeaza modernizarea DN5 Bucuresti - Giurgiu, intre km 7+573 si km 19+220, pentru asigurarea infrastructurii de baza necesare cererii de transport in crestere catre granita cu Bulgaria, respectiv vama Giurgiu, potrivit CNADNR, scrie Mediafax.

Valoarea totala a acestui contract este de 76,1 milioane lei fara TVA, din care 85% reprezinta finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana. Durata de executie a lucrarilor este de un, la care se adauga o perioada de garantie de doi ani.

Contractul initial pentru aceste lucrari a fost atribuit in martie 2011 companiei Romstrade, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, pentru 80,2 milioane lei fara TVA. CNADNR a reziliat acordul la finele anului 2012, invocand nerespectarea termenelor de executie, si a reluat procedura de achizitie.

Nelu Iordache a fost trimis in judecata intr-un dosar privind deturnarea de fonduri europene, iar Romstrade a intrat in insolventa in decembrie 2012.