Potrivit autoritatilor locale din Chisineu-Cris, oras de care apartine localitatea Nadab, cea mai mare fabrica din zona - Kromberg & Schubert, care produce cablaje auto – va inaugura o noua hala de productie in luna ianuarie, de 10.000 de metri patrati, astfel ca are nevoie si de forta de munca suplimentara, dar care nu este gasita in zona, unde somajul este aproape de zero de mai multi ani.

Primarul orasului, Gheorghe Burdan, a declarat, marti, corespondentului Mediafax, ca fabrica isi mareste capacitatile de productie si ofera 1.000 de locuri de munca. ”Fabrica are 1.800 de salariati si este cel mai mare angajator din zona noastra, dar pentru ca la noi somaj nu exista, o mare parte dintre muncitori sunt din Bihor, cum ar fi comunele Tinca sau Tulca. Si acum tot acolo se cauta oameni”, a declarat primarul din Chisineu-Cris.

Compania participa pana in 11 decembrie la Bursa Speciala a locurilor de munca organizata in orasul bihorean Salonta, unde cauta muncitori, oferind contracte de munca pe o perioada nedeterminata, prime lunare si de sarbatori, ore suplimentare platite dublu, tichete de masa, servicii medicale gratuite si transport gratuit celor care fac naveta.

Citeste si:

Reprezentantii AJOFM Arad spun ca in domeniul cablajelor auto forta de munca este aproape epuizata in judet, pentru ca exista mai multe fabrici care concureaza pentru a atrage muncitori. Datorita ofertei fabricii din Nadab, numarul locurilor de munca disponibile in judetul Arad s-a dublat in luna decembrie, fiind aproape de 2.000, in conditiile in care in mod obisnuit sunt disponibile aproximativ 900 la operatorii economici.

Rata somajului in judetul Arad era de 3% la sfarsitul lunii noiembrie, iar in municipiul Arad a fost de 1,7%.