Federal-Mogul inaugureaza fabrica de stergatoare auto de la Ploiesti si anunta 300 de locuri de munca

Federal-Mogul Motorparts, producator de tehnologii pentru sectorul auto, inaugureaza fabrica de stergatoare auto la Ploiesti, care va avea doua linii de productie si o capacitate de 20 de milioane de unitati anul viitor, sub brandul Champion.

Compania a decis sa mute o parte din productia de la fabrica de stergatoare auto din Ungaria in Romania, intrucat aceasta nu mai facea fata. Federal-Mogul mai spune ca Romania este atractiva pentru forta de munca din domeniul IT, intrucat vrea fabrici automatizate, in care sa foloseasca cat mai multi roboti.

Noua unitate de productie functioneaza in sinergie cu fabrica de sisteme de franare detinuta deja de Federal-Mogul la Ploiesti. Investitia americanilor de la Federal-Mogul in Romania se ridica la 50 de milioane de euro.

Fabrica de stergatoare de la Ploiesti are o suprafata de 12.000 metri patrati. Aceasta va aproviziona constructorii de autovehicule din Europa cu ansambluri si componente pentru stergatoare auto.

stergatoare Champion Ploiesti

Citeste si:
ANOFM: 77 programe de formare profesională, în decembrie, la nivel...
ANOFM: 77 programe de formare...

300 de noi locuri de munca la Ploiesti

Fabrica de stergatoare de parbriz va avea aproximativ 300 de angajati pana la finalul anului 2016. "Noua unitate de productie de la Ploiesti a creat noi oportunitati pentru peste 300 de persoane. Prezenta noastra aici a crescut considerabil de la deschiderea fabricii de placute de frana, in 2014. De asemenea, am dezvoltat si un centru de servicii modern in Bucuresti si ne aflam in plin proces de extindere a capacitatii de productie la fabrica de placute de frana din Ploiesti", a declarat Daniel Ninivaggi, CEO, Federal-Mogul Motorparts si Co-CEO, Federal-Mogul Holdings Corporation.

Federal-Mogul va avea in Romania peste 700 de angajati pana la finalul anului, dintre care 300 la fabrica de stergatoare, 306 la unitatea de productie placute de frana si 120 la biroul din Bucuresti, deschis in noiembrie 2014.

Cum vor americanii sa faca stergatoare auto la Ploiesti

Inainte de vopsire, fiecare componenta de metal trece printr-un proces de fosfatare pentru a inhiba coroziunea. Apoi, aceasta este vopsita printr-un proces de electroforeza care ofera un finisaj de suprafata durabil, de inalta calitate, urmat de acoperirea cu un strat de pulbere pentru a oferi luciu si pentru a retusa suprafata. Produsele Champion destinate pietei pieselor de schimb sunt fabricate folosind aceleasi sisteme de productie, respectand calitatea unui echipament produs in conformitate cu standardele productiei de echipamente originale (OE).

stergatoare Champion Ploiesti

Citeste si:
Prahova: Restricții prelungite în Ploiești și Câmpina
Prahova: Restricții...

Productia la fabrica de placute de frana de la Ploiesti a demarat in noiembrie 2012 iar dupa primul an, in 2013, depasea un milion de piese. In prezent, productia de placute a ajuns la 12 milioane de placute de frana pe an.

Cu doua fabrici si un birou, Romania devine a doua cea mai importata tara din regiune. Federal-Mogul mai detine doua fabrici in Polonia, o fabrica in Cehia si una in Ungaria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri