Contract de 3,6 mil. euro pentru constructia unui nod pe A3, semnat cu Viarom Construct

Firma Viarom Construct SA va realiza constructia unui nod pe autostrada A 3, in localitatea Gherghita din judetul Prahova, contractul, in valoare de 3,6 milioane euro, fiind semnat marti de Consiliul Judetean Prahova, in calitate de autoritate contractanta, transmite corespondentul Mediafax.

Reprezentantii SC Viarom Construct si cei ai Consiliului Judetean Prahova au semnat, marti, la Ploiesti, contractul de lucrari pentru realizarea unui nod rutier pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti, nod care va fi construit in localitatea prahoveana Gherghita si care va fi primul acces pe autostrada din judetul Prahova. Valoarea contractului este de 3,6 milioane euro, iar termenul de finalizare este de 12 luni.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, care a semnat din partea CJ, ca beneficiar, contractul pentru realizarea nodului rutier de la Gherghita, a declarat ca doua treimi din fondurile pentru realizarea acestuia sunt asigurate din bugetul Consiliului Judetean Prahova, restul de o treime reprezentand finantare primita de la Ministerul Dezvoltarii.

Nodul de autostrada construit pe A3 va lega autostrada de pasajul existent de pe DJ100 B prin patru bretele de acces, cu o lungime de 2,3 kilometri si doua sensuri giratorii. In zona vor fi benzi de accelerare/decelerare pentru accesul in autostrada si 182 de stalpi de iluminat, iar carosabilul bretelelor va avea o latime de patru metri.

Consiliul Judetean Prahova a finalizat exproprierile pentru realizarea acestui nod rutier, exproprieri pentru care a fost alocata, din bugetul judetului, suma de peste 1,2 milioane de lei pentru o suprafata totala de 151.218 metri patrati. Printre cei expropriati se numara omul de afaceri Costel Casuneanu si sotia sa, Paulina, care au fost expropriati de patru parcele de teren, dar si SC Pa&Co International, companie care, alaturi de Spedition UMB, Euroconstruct '98 si Com-Axa, a construit sectorul Moara Vlasiei-Ploiesti al autostrazii A3.

Citeste si:
Vesti bune: Capatul de Vest al A3 ar putea fi gata mai devreme
Asociatia Pro Infrastructura:...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Un nou traseu montan, care evită aglomerația din Bucegi
Setari Cookie-uri