Evolutia a fost influentata de cresterile inregistrate la comertul cu autovehicule (3,4% serie bruta) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (2,3%). Scaderi s-au inregistrat la activitǎtile de intretinere si repararea autovehiculelor (1,1%) si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (0,4%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), conform Mediafax.

In noiembrie 2014, afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 2,3%, dar au crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 2,7%. Fata de noiembrie 2013 afacerile au scazut cu 0,5% ca serie bruta si au crescut cu 2,6% ca serie ajustata.

INS a anuntat totodata ca volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut la 11 luni atat ca serie bruta, cu 1,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,6%. In noiembrie, afacerile din domeniu au scazut fata de luna anterioara cu 5,3% ca serie bruta, dar sunt mai mari cu 1% ca serie ajustata. Fata de noiembrie 2013 INS noteaza cresteri de 0,6%, respectiv 0,8%.