Turistii din Dubai au lasat anul trecut in taxiuri aur si bijuterii in valoare de peste o jumatate de milion de dirhami (136.000 dolari), aproape 300.000 de dirhami in numerar (82.000 dolari), 5.313 telefoane mobile si un copil, potrivit thenational.ae.

Da, un copil. O familie si-a uitat in taxi copilul, dupa ce s-a intors de la Mall Dubai la hotel, insa cateva minute mai tarziu taximetristul s-a intors la hotel. Copilul a fost de departe lucrul cel mai bizar returnat de un sofer de taxi anul trecut, spune Autoritatea de Transport din Dubai.

Printre cele 51.293 de obiecte returnate au fost 2.983 de bagaje de mana, 1.390 portofele, 685 pasapoarte, 511 chei, 321 aparate foto, 303 laptopuri, 301 perechi de ochelari, 292 elemente de design vestimentar, 267 de documente oficiale, care valorau circa 100.000 de dolari.

Turistii au uitat in taxiuri bijuterii in valoare de 210.000 dirhami (57.000 dolari) si telefoane mobile in valoare de 24.900 dirhami (6.700 dolari). “Pasagerii sunt sfatuiti sa pastreze chitantele de taxi intrucat usureaza localizarea rapida a bunurilor uitate in taxiuri”, a spus Ahmed Mahboob, director de client service la RTA.

Soferii de taxi sunt rasplatiti cu premii cash intre 2.000 (550 dolari) si 10.000 de dirhami (2.700 dolari) in functie de calificative, onestitate, siguranta, rezultate mystering shopping, accidente, amenzi de circulatie si puncte. Recompensarea soferilor reduce incfractiunile si accidentele, spune RTA.

In 2013, printre cele mai importante lucruri uitate in taxiurile din Dubai au fost diamante in valoare de 1,2 milioane de dirhami, bani si ceasuri scumpe. In 2012, un taximetrist pakistanez a gasit 33.000 de dolari si bijuterii din aur uitate de un strain si le-a predat la politie. RTA spune ca peste 2,6 milioane de apeluri pentru bunuri uitate in taxi au fost primite anul trecut.

Ramane de vazut daca noul sistem de taximetrie Uber ar putea avea soferi cinstiti pe piata din Dubai. UberX este o platforma de tehnologie, construita "in retea", ce conecteaza in timp real pasagerii cu soferii, oferindu-le posibilitatea sa calatoreasca, in siguranta – tin sa specifice oficialii companiei, la un cost similar cu al companiilor de taximetrie – totul printr-o singura aplicatie. Aplicatia Uber este disponibila pentru smartphone (iOS si Android). Pasagerii trebuie doar sa isi descarce aplicatia, sa isi creeze un cont si apoi, apasand un singur buton, sa porneasca la drum.

Sursa foto: Dubai, Taxi, S-F / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri