“Pentru viitor, preconizez ca masinile electrice sa fie mai cautate, dar nu ma astept la un boom. Acest lucru depinde de diverse lucruri deficitare deocamdata, precum lipsa statiilor de alimentare cu curent electric, timpul indelungat de incarcare a bateriilor, kilometri redusi de mers cu aceste masini, schimbarea bateriilor dupa cativa ani si asa mai departe. In privinta extinderii Auto Schunn pe piata din Romania, inca nu am luat o decizie, dar studiem contextul”, a declarat Jurgen Schunn.

In ceea ce priveste vanzarile Mercedes-Benz anul acesta, antreprenorul spune ca a inregistrat un numar de livrari in crestere cu 18%, iar cel mai cautat model a fost Mercedes-Benz ML 350 CDI, iar cel mai scump exemplar vandut la inceput de an a fost un model Maybach. In aceeasi nota, departamentul de After Sales este in dezvoltare, inregistrandu-se o crestere cu peste 26% in primele patru luni.

Nascut in Romania, omul de afaceri a plecat din tara in anul 1982 si a revenit dupa 1990, intrand in businessul cu masini. Astfel, in 1993 s-a nascut Auto Schunn, care astazi este dealer Mercedes-Benz in Westendorf Germania, Arad, Deva, Sibiu, Craiova si Suceava.