Estimari optimiste: dealerul Auto Schunn se asteapta la vanzari in crestere cu 10%

Auto Schunn, dealer Mercedes-Benz in Arad, Deva si Suceava, companie mixta germano-romana, se asteapta anul acesta la o crestere a vanzarilor cu 10% fata de anul trecut, la circa 400 de automobile si la o cifra de afaceri in urcare la 20 de milioane de euro.

“Elementele de baza care influenteaza piata isi vor contura profilul cu accent pe deschiderea programelor guvernamentale, imperios necesare si determinante pentru atragerea fondurilor europene. Investitiile straine vor identifica oportunitati de piata cu ritmuri atractive, in conditiile in care politicile guvernamentale vor crea conditii stimulative si atractive capitalului international”, a declarat pentru wall-street.ro Elena Kovacs, directorul general Auto Schunn.

Afacerile companiei s-au mentinut in ultimii doi ani la circa 18 milioane de euro. Partea de servicii oferite sub forma lucrarilor de intretinere, reparatiilor curente, garantiilor, reparatii accident, reprezinta aproximativ 25% din cifra de afaceri a companiei. Recent, Auto Schunn a deschis o noua activitate de service autorizat in Suceava.

“Tendintele observate in 2013 vizeaza accentuarea caracterului concurential, repozitionarile de pret, revizuirea din mers a formulelor fiscale de gen taxa auto, accize, etc. Reverimentul pietei auto este cu certitudine un indicator al performantei sistemului economic si este in mare parte dependent de performanta companiilor, de la mic la mare, de deschiderea finantarilor de catre banci precum si de politicile fiscale precum taxa de mediu, deductibilitatea costurilor specfice in bugetele companiilor, deductibilitatea TVA”, a mai spus managerul Auto Schunn.

Anul trecut, Auto Schunn a livrat 360 de unitati, dintre care 65% au fost autovehicule comerciale. Cel mai scump autoturism vandut in 2013 a fost noul Mercedes-Benz S 500 L 4 Matic, cu o valoare de 186.000 euro cu TVA, livrat catre un om de afaceri din Craiova.

Citeste si:
Jurgen, Auto Schunn: SUV-urile se vand foarte bine in online
Jurgen, Auto Schunn:...

Compania mixta germano-romana urmareste sa isi extinda activitatea si in alte regiuni, spre exemplu Oltenia. Infiintata in 1993, compania este prezenta in Arad, Deva si Suceava, si are 130 de angajati.

Asociatul majoritar al Auto Schunn este cetateanul german Juergen Schunn.

Mercedes-Benz are in Romania 25 de showroom-uri, fiind cea mai extinsa retea de dealeri dintre marcile premium.

Citeste si:
Juergen Schunn: Romania de astazi este la un nivel asemanator cu...
Juergen Schunn: Romania de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Ford Craiova renunță la o parte din angajați. Anunțul companiei
Setari Cookie-uri