Serviciul de carsharing DriveNow din Londra a introdus in flota 30 de unitati BMW i3, masini electrice care vor fi disponibile in acest tip de inchirieri si in alte orase din Europa.

DriveNow este un serviciu necentralizat, care vrea sa elibereze centrul oraselor de masini si da clientilor posibilitatea sa receptioneze si sa paraseasca un automobil fara a fi nevoie de un reprezentat al serviciului, doar cu un card. Servicii precum DriveNow sunt vazute ca o completare a mijloacelor de transport public local, combina mai multe mijloace de transport in comun, si pot deveni o alternativa la utilizarea automobilului propriu.

Conform Asociatiei Federale Germane de Carsharing, sunt mai mult de un milion de clienti in Marea Britanie care utilizeaza aceste servicii si trendul este crescator. Conform unui studiu intern, 38% dintre clientii DriveNoew si-au vandut masina personala ca urmare a utilizarii acestui serviciu. In multe cazuri este vorba de automobile mai vechi si putin eficiente. Clientii declara ca cel mai important motiv pentru o astfel de decizie este o flota flexibila de automobile accesibila in oras care poate fi folosita spontan, cu usurinta, alaturi de mijloace de transport in comun de buna calitate.BMW i3

Utilizarea modelelor propulsate electric BMW ActiveE in flotele DriveNow din München, Berlin si San Fancisco a crescut mult interesul pentru automobilele electrice. Ca rezultat, din martie 2013, 3000 de clienti lunar au putut descoperi si testa automobile electrice, ceea ce a dus numarul acestora in total la 100.000. Incluzand BMW i3 in flota de carsharing, se deschid astfel noi oportunitati in acest sens.

Odata cu introducerea BMW i3 in flota din Londra, utilizatorii DriveNow au acces la aproximativ 12 statii de incarcare pentru toata zona de operare. In Berlin, clientii au deja acces la mai mult de 150 de statii de incarcare. De la jumatatea anului 2016, acestea vor ajunge la 420, dintre care 20 vor fi de incarcare ultrarapida, de curent continuu. Alte 700 de statii pot fi instalate ulterior, daca se dovedeste a fi necesar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri