O suta de BMW i3 intra in flota serviciului de car sharing DriveNow din Germania

BMW aduce pe strazi in Germania 100 de masini electrice i3, prin DriveNow, serviciul inovativ de car sharing al BMW Group si SIXT, dupa ce in luna mai modelul de oras a debutat in premiera in flota din Londra.

In Germania, automobile electrice BMW ActiveE au fost disponibile in cadrul DriveNow din 2013 in Berlin si München, in cadrul proiectelor de cercetare WiMobil si ePlan 60. Modelele BMW ActiveE vor fi inlocuite cu 100 de unitati BMW i3, care vor circula in Berlin, Hamburg si München.

„Aproximativ 3000 de clienti au putut conduce lunar un automobil electric si astfel sa descopere experienta mobilitatii electrice. Introducerea BMW i3 in flota noastra de modele este urmatorul pas firesc, astfel ca in viitorul apropiat va fi disponibil si in alte orase din Germania, Europa si intreaga lume”, a spus Nico Gabriel, director general DriveNow.BMW i3

DriveNow s-a extins cu zece orase in America de Nord si pana la 15 in Europa. In acest moment, modele MINI, BMW si BMW i3 sunt oferite in cadrul programului in San Francisco, Londra, München, Berlin, Düsseldorf, Köln, Hamburg si Viena. Serviciul, care a fost lansat in iunie 2011, include o flota de cateva mii de masini in cele opt orase unde este activ. La patru ani de la lansare, DriveNow are acum o baza de 470.000 de clienti, dintre care 430.000 in Germania si 120.000 in Berlin.

MINI a anuntat ca intentioneaza sa ofere optional, oricarui client al unui model nou al marcii, posibilitatea de a-si echipa automobilul cu sistemul hardware pentru DriveNow. Proiectul este prevazut sa inceapa in 2016 si sa fie initial oferit in SUA. MINI devine astfel prima marca de automobile din lume care va da posibilitatea clientilor sa integreze propriile automobile intr-un program complex de car sharing.

Citeste si:
BMW a vândut cu 8,4% mai puține automobile în 2020
BMW a vândut cu 8,4% mai...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri