Umflarea soselei in zona Academiei Militare, cu 10-12 centimetri, pe o lungime de sase metri, s-a produs din cauza terenului, care a dus la scaderea presiunii de excavare a echipamentului "Sfanta Filofteia", cu care este sapat tunelul de metrou, spun reprezentantii Metrorex.

Circulatia in zona Academiei Militare din Bucuresti a fost blocata, joi dimineata, dupa ce soseaua s-a umflat si a crapat, iar prin gaurile create a inceput sa tasneasca nisip si apa. Metrorex arata, intr-un comunicat de presa, ca umflarea carosabilului, in zona intersectiei strazilor Doctor Dumitru Bagdasar si Gheorghe Marinescu, s-a produs din cauza unor elemente necunoscute privind terenul, cum ar fi umpluturi necompactate sau eventuale puturi vechi, situatie care a dus la scaderea presiunii de excavare a echipamentului pentru sapat tuneluri "Sfanta Filofteia", care asigura executia tunelului de metrou dintre statiile Academia Militara si Eroilor 2, relateaza Mediafax.

"Acest fapt a determinat iesirea la suprafata a unei cantitati de material (emulsie bentonitica) si umflarea carosabilului cu circa 10-12 cm pe o lungime de aproximativ sase metri. A fost afectata doar o banda de circulatie dintre cele trei, pe o lungime de circa 10 metri", potrivit sursei citate.

Reprezentantii Metrorex au precizat ca tunelul, echipamentul de sapat si terenul sunt stabile in acest moment, iar lucrarile de sapaturi se desfasoara in conditii normale. De asemenea, o echipa mixta, formata din specialisti ai constructorului Astaldi si Metrorex, analizeaza situatia creata.

"In cursul zilei de astazi, zona respectiva va fi decopertata, stabilizata, iar suprafata carosabila va fi refacuta pentru restabilirea circulatiei auto in conditii normale", se mai arata in comunicatul companiei.

Citeste si:
UPDATE Un barbat a incercat sa se sinucida la metrou
UPDATE Un barbat a incercat...

Potrivit Brigazii Politiei Rutiere, traficul este blocat pe strada Doctor Dumitru Bagdasar, fiind deviat pe rutele ocolitoare Splaiul Independentei - Pod Cotroceni - Soseaua Cotroceni, Splaiul Independentei - Pod Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea si Stirbei Voda - Pod Eroilor - Bulevardul Eroilor - Bulevardul Eroilor Sanitari - Strada Gheorghe Marinescu - Soseaua Cotroceni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Documente: Cum sa furi 300 mil. euro la metroul Drumul Taberei