Trei familii de castori, animale protejate prin lege, un cimitir, dar si o pestera de lilieci descoperite pe lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva, pun bete in roate bunei desfasurari a lucrarilor de constructii, lucru care ajunge sa intarzie finalizarea proiectului de infrastructura, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale ale Romaniei (CNADNR).

"Lotul 4 din Lugoj - Deva s-a confruntat cu 3 mari probleme. S-a gasit un cimitir care nu aparea in studiul de fezabilitate, s-au descoperit 3 familii de castori , animale care sunt protejate prin lege si o pestera de lilieci. Speram sa se termine pana la finalul anului proiectul, insa nu pot estima cu exactitate cand se va incheia", a declarat Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, prezent la un eveniment dedicat pietei constructiilor.

Desi marile proiecte de autostrazi s-au confruntat cu mari intarzieri fata de data initiala stabilita de finalizare, se pare ca problemele depasesc stadiul de contestatii si ajung sa se blocheze inclusiv in situatii neasteptate, care dau peste cap atat planurile Companiei Nationale de Drumuri, dar mai ales a constructorilor.

"Toate contractele si situatia actuala din piata se intampla mai ales din cauza slabei calitati a studiilor de fezabilitate, pentru care se platesc sume foarte mari", a mai punctat Narcis Neaga.

Intrebat cum se asteapta sa arate anul curent din punctul de vedere al infrastructurii, Narcis Neaga a subliniat ca nu poate spune ca 2015 va fi un an mai bun sau mai rau decat 2014. "Toate contractele de executie sunt in derulare, sunt in grafic, cu plusuri si minusuri pe fiecare contract, dar la modul cum lucreaza constructorii ne asteptam ca abia in 2016 sa fie finalizate tronsoanele care sunt acum in lucru", a declarat Narcis Neaga.

CNADNR: In 2015 se vor finaliza circa 80 km de autostrada

Potrivit sefului CNADNR, Timisoara - Lugoj, lotul 2, va fi dat in trafic la finalul acestui an, iar in total 84 de kilometri vor fi finalizati din totalul lucrarilor contractate pana in prezent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri