Premierul Viorica Dancila a solicitat revocarea lui Narcis Neaga, directorul general interimar al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit unui comunicat de presa emis de Guvern.

"Prim-ministrul Viorica Dancila a cerut Departamentului pentru dezvoltarea, promovarea si monitorizarea proiectelor de investitii in infrastructura o analiza referitoare la stadiul mai multor proiecte de investitii in infrastructura de transport. Astfel, premierul a solicitat explicatii cu privire la intarzierile de proiectare si executie pentru tronsoanele 2 si 3 ale Autostrazii Sibiu-Pitesti, precum si la intarzierea lansarii procedurii de executie pentru tronsonul 4 al aceluiasi proiect", se arata in comunicat.

Totodata, seful Executivului a cerut sa-i fie prezentate explicatii cu privire la faptul ca nu a fost relansata procedura de licitatie pentru executia sectiunilor 3 si 4 din Drumul expres Pitesti-Craiova, ca urmare a contestarii procedurilor initiale, precizeaza Guvernul.

"In acelasi timp, prim-ministrul si-a exprimat ferm nemultumirea legata de faptul ca actuala conducere a Companiei Nationale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR ) a dezinformat in legatura cu stadiul lucrarilor pentru loturile 3 si 4 ale Autostrazii Lugoj-Deja, asumate a fi finalizate la sfarsitul anului 2018", potrivit documentului citat.

Retail jobs

Astfel, Viorica Dancila ii cere demisia lui Neaga, acuzandu-l de un management slab.

"In urma analizei din care au rezultat intarzieri nejustificate si un slab management al conducerii CNAIR in implementarea proiectelor de infrastructura de transport si avand in vedere determinarea Guvernului de a nu mai admite intarzieri in realizarea investitiilor, prim-ministrul Viorica Dancila a cerut ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, revocarea lui Narcis Neaga din functia de director general interimar al CNAIR", se mai arata in comunicat.

Narcis Neaga a fost director general al Companiei Nationale de Administrare a Drumurilor Nationale din Romania (CNADNR), care a fost reorganizata in 2016, sub Guvernul tehnocrat, si redenumita Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Citeste si:
Directorul Companiei de Drumuri si-a dat demisia
Directorul general al...

Neaga a fost cercetat de DNA intr-un dosar penal care avea ca obiect autostrada Sibiu - Orastie. Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri