Directorul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat, marti, printr-un comunicat emis de institutie, ca renunta la functie, dupa ce premierul Viorica Dancila i-a cerut demisia.

”Avand in vedere importanta dezvoltarii infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romanesti si faptul ca pentru a reusi sa atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de buna credinta si de colaborarea neconditionata a tuturor factorilor de decizie din Romania precum si in urma unei discutii pe care am avut-o cu Presedintele Consiliului de Administratie, Costin Mihalache, am decis sa renunt la functia de Director General al CNAIR S.A. In opinia mea acesta este si sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dancila, pe care il respect. Bineinteles ca am sa continui sa fac toate eforturile pentru a sprijini in continuare proiectele importante de infrastructura, indiferent de pozitia sociala sau de functia pe care o voi ocupa in viitor”, se arata in comunicatul emis.

Narcis Neaga a declarat ca in perioada mandatului de director al Companiei de Drumuri a incercat sa deblocheze si sa continuie proiectele de infrastructura.

”Va asigur ca pe intreaga perioada a mandatului meu am facut tot ce mi-a stat in putinta pentru a debloca proiectele de infrastructura sau pentru a le continua pe cele aflate deja in derulare, astfel incat romanii sa beneficieze de o infrastructura moderna asa cum este normal sa existe intr-o tara europeana. Asa am reusit sa lansez impreuna cu ceilalti colegi din CNAIR proiecte in valoare de aproape 4 miliarde de euro care in mod sigur vor asigura Romaniei in urmatorii ani dezvoltarea necesara unei economii europene. Sper ca si cei care vor prelua mandatul de Director General al CNAIR sa inteleaga responsabilitatea pe care o presupune aceasta functie”, a declarat Neaga.

Premierul Viorica Dancila a solicitat revocarea lui Narcis Neaga, directorul general interimar al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit unui comunicat de presa emis de Guvern.

Narcis Neaga a fost director general al Companiei Nationale de Administrare a Drumurilor Nationale din Romania (CNADNR), care a fost reorganizata in 2016, sub Guvernul tehnocrat, si redenumita Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Neaga a fost cercetat de DNA intr-un dosar penal care avea ca obiect autostrada Sibiu - Orastie.

Sursa foto: Simion Mechno / Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri